Responsabilitate socială - Grup Constam
Construim împreună

Grupul Constam a pornit din Buzău la inițiativa unei familii de buzoieni și pe parcursul celor 25 de ani de activitate a reinvestit permanent în proiecte din sport, educație, cultură, dezvoltare comunitară, mediu. Scopul implicării sociale a fost și este dorința de a asigura un impact pozitiv al activității companiei și de a contribui la dezvoltarea comunității locale. Grupul Constam cultivă o cultură a responsabilității sociale bazată pe etică în afaceri, respect și corectitudine în relațiile cu angajații, clienții și partenerii, echitate socială și economică, tehnologii prietenoase față de mediu, transparență în relațiile cu autoritățile, integritate și investiții în comunitate.

Grupul Constam își ia angajamentul de a contribui activ la reducerea impactului activităților sale asupra mediului și face eforturi susținute de a reinvesti o parte din profit în măsuri sustenabile de îmbunătățire a calității vieții în comunitate.

Grupul Constam susține numeroase proiecte și cauze caritabile dar și organizații non-profit care activează în zona de dezvoltare comunitară. De-a lungul timpului, în centrul atenției au fost tineri talentați cu potențial de a atinge performanțe înalte. 

Pictură.  Grupul Constam a susținut tabăra de creație anuală Monteoru Art timp de patru ediții. Tabăra reunește un grup de artiști plastici - graficieni, artiști decoratori, pictori - animați de dorința de a pune în valoare în operele lor frumusețile locurilor buzoiene. 

Muzică. Grupul Constam a susținut numeroase evenimente  muzicale, concerte. Festivalul de Rock Top T a fost sponsorizat de Grupul Constam.

Fundația. Fundația Progresiv are drept scop principal sprijinirea copiilor care provin familii sărace sau dezorganizate, a persoanelor cu deficiențe, organizarea de dezbateri publice și alte activități de ajutorare a acestora

  • acordarea de burse de merit pentru tinerii cu rezultate deosebite la învățătură
  • acțiuni de promovare a protecției mediului.

Activități:

  • Burse de studiu acordate studenților la diferite facultăți: Medicină, Seminarul Teologic Buzău, Educație Fizică și Sport, Inginerie
  • Sponsorizări și donații acordate Fundației pentru Copii Sfântu Sava, Parohiei “Sfântul Vasile cel Mare”, Spitalul Județean Buzău, Asociației pentru Promovarea Accesului și a Șanselor Egale, Colegiului Național Mihai Eminescu din Buzău, Liceului cu Program Sportiv Buzău, Palatului Copiilor Buzău, Fundației Patrimoniu și Arte Buzău.

Sport. Grupul Constam este permanent implicat în susținerea pentru performanță a unor ramuri sportive - volei, rugby, atletism, atât cu scopul de a păstra și de a pune în valoare sportivii talentați din echipele locale, cât și de a atrage tinerii către sport. În acest sens, Constam a fost membru fondator al Clubului Sportiv de Volei Constam Metal Buzău și Rugby Club Martelli - Constam Buzău. Rezultate: în 2005 echipa de volei este vicecampioană a României la categoria I (18-19 ani), în 2006 obține bronz cu echipa de juniori 2 (16-17 ani), în 2005 Ene Bogdan este vicecampion balcanic de tineret (19-20 ani) cu naționala României, în 2005-2006 Gheorghiu Bogdan și Bratosin Bogdan au fost confirmați pentru centrul olimpic cadeți.

Fundația Comunitară Buzău - prin intermediul căreia Grupul Constam sprijină proiecte de dezvoltare comunitară în județul Buzău (ART 3,14, Salvați Bâsca Mare, Caravana Moașelor)

Copyright © 2020 — Constam Grup. Toate drepturile rezervate.