Apariții în presă

Constam Metal, în vâltoarea luptei pentru supraviețuire

Opinia Buzău, noiembrie 2011

Rep. Cum ați reușit să vă mențineți pe piață, dată fiind concurența și situația economică?

F.M.: Prin perseverență, profesionalism și adaptare la dimensiunile pieței. Este și a fost foarte dificil pentru companie, în condițiile în care nu primim niciun fel de ajutor, iar concurența este foarte mare. Statul oferă mult mai multe avantaje străinilor care pătrund pe piața românească pentru a desfășura astfel de activități, însă pe noi, companiile românești, nu ne sprijină, ba, dimpotrivă, ne îngreunează bunul mers al lucrurilor prin taxe, legislație sau multe altele.

__________________________


Familia Mănescu

Forbes, octombrie 2010

Familia Mănescu deţine grupul de firme Constam, cu activităţi de vânzări oţel-beton (Constam Metal) şi vânzare de materiale de construcţii (Constam Ambient). De asemenea, familia Mănescu mai are o participaţie de circa 80% la Steel Service (procesare de oţel beton).

Ion Mănescu a reuşit să-şi convingă cei doi fii Florentin şi Bogdan Mănescu, să lucreze alături de el. Anul 2009 a afectat serios rezultatele firmei mai ales pe partea de construcţii, dat fiind şi contextul căderii pieţei imobiliare. Reprezentanţii firmei anunţau chiar o înjumătăţire a cifrei de afaceri pentru Constam Buzău, la puţin peste 30 milioane de euro faţă de cele 65 milioane de euro din 2008. De altfel, pe Constam Ambient a fost înregistrată o scădere a cifrei de afaceri de la opt milioane de euro, în 2008 la 3,6 milioane de euro anul trecut. Din grup mai fac parte companiile Dezvoltări Rezidenţiale (proiecte imobiliare) şi Ecoteh – Tehnologii Ecologice (producător şi furnizor de energie). Pe lista proiectelor la care participă grupul din Buzău se mai află construcţia unui parc industrial.

___________________________

Afacerile Constam se injumatatesc, grupul mizeaza pe revenirea pietei constructiilor in 

2010

Ziarul Financiar, noiembrie 2009

https://www.zf.ro/companii/afacerile-constam-se-injumatatesc-grupul-mizeaza-pe-revenirea-pietei-constructiilor-in-2010-5135303/

___________________

Grupul Constam Buzău mizează în acest an pe afaceri în creștere cu 26%

Ziarul Financiar, februarie 2008

Grupul de firme Constam Buzău, cu activități în domeniul construcțiilor, mizează în 2008 pe o cifra de afaceri de 190 mil. lei, in creștere cu 26%, și pe un profit net de circa patru ori mai mare, respectiv de 5,5 mil. lei. Estimările privind cifra de afaceri se bazează pe majorarea numărului de contracte si comenzi pentru livrarea de produse, pe creșterea capacității de procesare, pe diversificarea gamei de produse comercializate si pe extinderea la nivel regional, a declarat directorul general al grupului, Florentin Manescu. Anul trecut, grupul a avut afaceri in urcare la 150 mil. lei, de la 110 mil. lei in 2006. Totodată, Constam Buzău a obținut un profit net de 1,42 mil. lei, in scadere fata de cel din anul anterior, de peste 2 mil. lei, pe fondul variației de curs valutar. Grupul va investi in acest an 4,34 mil. euro in deschiderea unui centru zonal la București si va aloca un milion de euro pentru extinderea celui de la Buzău. Principalele firme din grup sunt structurate, de la începutul anului, in două divizii, respectiv cea de comerț – reprezentată de Constam Metal și Constam Ambient – si de servicii – Steel Service și Dezvoltării Imobiliare.

https://www.zf.ro/companii/grupul-constam-buzau-mizeaza-in-acest-an-pe-afaceri-in-crestere-cu-26-3105053/

__________________

Copyright © 2020 — Constam Grup. Toate drepturile rezervate.